Hells Bells

Hells Bells is de nieuwe voorstelling van Jimmenas die in het voorjaar 2018 te zien is in verschillende cultuurcentra. Op podium staan Ben Segers, Lucas Van den Eynde, Bert Huysentruyt en Dominique Mondelaers. De regie is in handen van Jos Verbist. Tickets zijn te verkrijgen via de verschillende cultuurcentra.

In hun repetitiekot zijn de Hells Bells gedurende twee avonden per week de rocksterren die ze zouden willen zijn. Buiten de vier met eierendozen geïsoleerde muren, zijn Gerrie, Werner, Geert en Freddy echter vier 40-plussers die hun ietwat grijze bestaan zien wegtikken op de fabrieksklok van het met sluiting bedreigde BelPro. Al jaren fantaseren de Hells Bells over het opnemen van die ultieme plaat waarmee ze gaan doorbreken en het platspelen van festivalweides enkel nog maar een kwestie is van tijd. Door oeverloze filosofieën over hun credibility als old school heavy metal band die hiermee gepaard gaat, blijven de instrumenten meestal onaangeroerd tijdens de repetities. Er is dan ook een grote kloof tussen de eigenlijke en de gewenste muzikale kwaliteit. De Hells Bells zijn met een grote waarschijnlijkheid dan ook de slechtste hard rock band ter wereld. Podiumkansen zijn schaars en de gedroomde plaat ver weg.

Wanneer BelPro plots dreigt definitief de deuren te sluiten, voelen de Hells Bells dat ze hun voorzorgen moeten nemen. Gerrie ziet een uitweg: ze gaan een kerstsingle maken! Voor één keer gaan de Hells Bells hun heilige geloofwaardigheid opofferen en commercieel plat op hun buik gaan. Met het geld dat binnenkomt, kopen ze de vrijheid om te doen wat ze echt willen: de ultieme hardrockplaat maken. Er heerst niet meteen een hoerastemming in het repetitiekot van de Hells Bells als Gerrie zijn ‘business plan’ uit de doeken doet maar de midlifers beseffen al snel dat ze iets moeten doen als ze hun gemeenschappelijke droom ooit nog willen realiseren. Bovendien moet er financieel een vangnet zijn als de BelPro definitief zou dicht gaan.

Alwaar de ster bleef stil staan:
Recensies:

recensie 1

 

recensie 2

Speeldata: