Texanië (2007)

In 2007 liet Jimmenas Texanië op de mensheid los.

Het fictieve cowboydorp Tumbleweed City is dit keer de plaats van het gebeuren. Hierin vertoeven mensen die in het dagdagelijkse leven postbode of buschauffeur zijn en in het weekend transformeren tot cowboys en indianen.

Tumbleweed City is het decor van de door henzelf gecreëerde gemeenschap. In deze fictieve wereld kunnen ze de helden zijn die ze zouden willen zijn. Ze ontsnappen hier aan hun minder kleurrijke, dagelijkse leven.

Jimmenas zou Jimmenas niet zijn als ook dit keer het noodlot niet zou toeslaan. Op een gegeven moment bezwijkt Little Bob, eigenaar van Tumbleweed City, aan een hartaanval. Het einde van het cowboydorp hangt in de lucht. En inderdaad, de zoon en erfgenaam van Little Bob stond nooit achter het cowboydorp van zijn vader en wil de grond gebruiken voor andere doeleinden.

De ‘inwoners’ zien het einde van hun wekelijkse samenzijn en ervaren dit als een groot onrecht. De zoon van Little Bob heeft echter het recht aan zijn zijde en trekt aan het langste eind. De meeste cowboys en indianen verlaten uiteindelijk verslagen het dorp.

Drie bewoners, Walter, Bronco Benny en Crazy Daisy, willen zich echter niet bij de situatie neerleggen en verzetten zich tegen een gedwongen ontruiming.