Dancing Carrousel (2010)

De zoektocht naar de ware liefde is dikwijls een pad vol twijfels en onlogische zijwegen. Sommigen doen er jaren over, velen zullen ze waarschijnlijk nooit vinden.
Patrick gelooft er echter in de vrouw van zijn leven ooit tegen te komen. Als wc-man van een dancing voor 65-plussers is dit echter geen evidente zaak.

In Dancing Carrousel wordt de liefde even vlot geconsumeerd als de talrijke liters bier die er vloeien. De levenslustige 65-plussers zitten op het laatste ritje van de carrousel van het leven en beseffen dit maar al te goed. Op hun vaste zondagse rendez-vous willen ze dan ook het onderste uit de kan en gaan alle remmen los. De liefde is er verworden tot een onderling verwisselbaar consumptieproduct. De toiletten van zulk oord zijn dus niet direct de meest uitgelezen plek voor iemand die hoopt ooit z’n grote liefde tegen het lijf te lopen.

Het is Patricks grootste nachtmerrie om ooit zelf te worden als de klanten die hij over de vloer krijgt. Zijn moeizame zoektocht wordt bovendien bemoeilijkt door ober John.

John zwaait de plak in Dancing Carrousel. Niemand is veilig voor z’n vlijmscherpe opmerkingen. John confronteert de feestvierders graag met hun ouderdomskwaaltjes. Door de illegale verkoop van viagra en stimulerende middelen verdient hij vlot geld aan de liefdesindustrie. Niemand durft hem tegenspreken want allemaal hangen ze op een of andere manier aan Johns touwtjes.

Wanneer Patrick op een dag toch een schuchtere poging onderneemt om zijn grote liefde te vinden, gaan de poppen aan het dansen... en de 65-plussers natuurlijk ook.

Op podium: Dominique Mondelaers, Wim Vandenhoudt en Davy Macquoi
In de filmpjes: Karlijn Sileghem, Marc Van Braeckel, Jos Rens, Rit Laenen, Anny Van Elst, Siegried Isenborghs,...